Zápas Old Boys Praha a veteránů Petrovic uzavřel sportovní část oslav 80. narozenin Petrovického klubu

Prvním pozdzimní utkání Old Boys Praha se po horkém létě a stále ještě za letního počasí stala 7.9.2024 benefice členů OBP Luboše Michaličky (50), Milana Slavíčka (50), Roberta Votípky (50) a Martina Turka (55), kteří oslavu svých narozenin spojili s oslavami 80. narozenin petrovického klubu a zápas veteránů uzavřel velmi povedené sportovní odpoledne hned po vlajkovém zápase juniorů.

Zápasy proti RK Petrovice jsou vždy velmi prestižní a to nyní ještě podpořené oslavou narozenin členů OBP zajistilo, že hodinu před zápasem se sešli OBP v silném počtu čítající 22 hráčů takže i po „přestupu“ několika hráčů do modrého dresu byla k dispozici početná sestava. Na druhé straně pak stál natěšený soupeř s nižším věkovým průměrem a hlavně s množstvím zkušených hráčů odhodlaný přispět vÍtězstvím k oslavám klubu.

Zápas byl dohodnut na dobu 3×10 minut se standardními veteránskými pravidly a zahájen byl dle programu oslav v 16:00. První třetina byla zahájena v ostrém tempu a od začátku bylo znát že se bude hrát tvrdě a rychle a jakékoliv nedostatky v čištění racků budou trestány. OBP v této fázi hry dokázali tlak ustát dobrým celoplošným skládáním a naznačili i pár zajímavým akcemi proniknout do soupeřovy dvaadvacítky útokem. Nakonec se ale projevila zkušenost petrovických hráčů a to hlavně při kombinacích třetí řady a tříčtvrtek kteří v této třetině dokázali postupně dvakrát skórovat (10:0).

Druhá a třetí čtvrtina už nabídla více vyrovnanější zápas a OBP se dokázali více prosazovat v útoku a stále udržovat solidní úroveň skládek. Za to byli odměnění třemi položenými pětkami a třetí třetina tak skončila z pohledu OBP velmi solidním výsledkem 35:15. Zápas tímto však neskončil po výměně dresů mezi několika hráčů se odehrála čtvrtá čtvrtina během které již kombinovaný team OBP dokázal položit dvě pětky a po celkem 44 minutách zápas skončil se skóre 35:25.

Pozápasového zhodocení zápasu se ujali místopředseda Gumba s kapitánem Póšou a nacházeli slova uznání ale i kritiky:

Gumba: Mě se výkon OBP velmi líbil. Předvedli jsme nasazení větší nasazení než se možná čekalo a to jak v obraně tak i v útoku. Soupeř byl určitě mnohem více sehranější a je tak trochu překvapení že nás nepřehrál až tak moc jak jsme čekali.

Kapitán Póša: Hra útoku je žalostná, protože nechodíme na tréninky a nevíme pak jak moc v útoku hrát. Pozitivum je ale v tom, že na to, že složení teamu jsou ve většině tatínci a nováčci, je to super výkon. Právě nováčci předvedli pěkné nasazení a je na čem dále stavět.

Po společném focení začal večerní třetí poločas podpořený stále probíhajícím kulturním programem oslav kde se činila kapela na pódiu a následně DJ, který poporoval skvělou atmosféru oslav kdy hřiště bylo zaplněné dětmi, rodiči a hráči, ktěří si všichni uživali oslav. Za toto patří místnímu klubu obrovský respekt.

V zázemí pro veterány pak po občerstvení začaly i oslavy narozenin našich členů. Nejprve bylo pogratulováno petrovickému klubu k narozeninám a Milan Slavíček v zastoupení převzal dárek pro klub – tradiční upomínkovou plaketu a podepsaný míč OBP se speciální kopátkovou montáží tak aby se pěkně vyjímal v klubovně. Ještě jednou gratulujeme petrovickému klubu k narozeninám, ať se daří po sportovní stránce a ať se daří držet tu skvělou klubovou atmosféru která byla vidět po celý den. Vzpomělo a připilo se také na členy OBP Martina „Bábu“ Veselého a Slávka Petrase.

Následně bylo pogratulováno postupně i oslavencům Lubošovi Michaličkovi, Milanovi Slavíčkovi a Robertovi Votípkovi k jejich 50. narozeninám a Martinovi Turkovi k 55. narozeninám. Všichni převzali od prezidenta klubu Karla Zeinera a kapitána Póši tradiční ragbystickou sošku se jménem a další dary od dalších členů OBP. Pánové, vše nejlepší, hodně zdraví a díky za pozvání a organizaci celé akce.

Večer pak pokračoval ve znamení diskusí o ragbyových i neragbyových tématech a snaze zkonzumovat obrovské množství zákusků které připravil Luboš Michalička. Později večer kdy ukončil svoji produkci místní DJ převzali hudební aktivitu oslavenec Luboš Michalička a kapelník Honza Vilimovský a za velmi solidního a silného doprovodu ostatních zpěváků (včetně Gumby naladěného do H-mol) dotáhli večer až do brzkého rána, kdy byla benefice ve 02:30 oficiálně ukončena.

OBP by rádi poděkovali oslavencům a petrovickému klubu za pozvání a skvělo přípravu akce, hráčům (zejména nováčkům) a dalším členům za výkony na hřišti a dobré rady na lajně, soupeři za tvrdou ale fér hru a všem kteří se podíleli na tom aby vše klaplo po všech stránkách.